Lien Claes - Coach

"Niets is permanent, zelfs onze problemen niet."

Charlie Chaplin

Opleidingen & Certificaten

  • Integrale Coachopleiding Essentials - Yourcoach Gent (opleiding erkend door het ICF)
  • Loopbaancoach - Yourcoach Gent
  • gecertificeerd afnemer Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) - Thomas International
  • Ik blijf mezelf steeds bijscholen. Deze lijst wordt in de toekomst aangevuld.

Lien

-

getrouwd met Maarten

mama van een pittig dotje

coach met hart en ziel

-

enthousiast

eerlijk

recht voor de raap

interesse in mensen

nieuwsgierig naar het 'waarom'

Ik krijg energie van:

  • spelen en knuffelen met mijn dochtertje
  • lange wandelingen in het bos
  • babbelen met vrienden over 'het leven'
  • mensen een 'klik' zien maken in een coaching sessie
  • een theetje (want ik lust geen koffie) op een terrasje
  • de geur van vers zelfgebakken brood

In een ver verleden studeerde ik af als leerkracht secundair onderwijs voor de vakken Nederlands, Engels en geschiedenis. Eigenlijk wilde ik journalist worden. Ik was nieuwsgierig, stelde veel vragen, schreef graag en bleek over een goeie dosis taalgevoel te beschikken. Maar toen Germaanse taal- en letterkunde te theoretisch bleek en ik niet echt durfde te beginnen aan de studies Vertaler-Tolk (faalangst, weet je wel?), leidde het pad me naar 'regentaat' zoals dat toen zelfs al niet meer heette.

Lesgeven heb ik nooit willen doen.

Maar ik deed het toch, ik had nu eenmaal dat diploma op zak. Dan moest ik het van mezelf toch op z'n minst een kans geven.

Na twee schooljaren was de fut eruit en ging ik dan maar 'iets administratiefs' zoeken. Opnieuw twee jaar heb ik het volgehouden.

Je leest het goed: 'volgehouden'. Op mijn 26ste had ik al vier jaar een job 'volgehouden'. Eigenlijk was ik toen al het noorden kwijt. Dus dan maar iets heel anders. Met mensen wilde ik werken, en dat administratieve, dat lukte wel. 'De bank' misschien? Wonderwel, bijna tot mijn eigen verbazing, werd ik geselecteerd en startte ik dus in 'de bank'. Mijn vrienden snapten het niet. Wat ging ik, met al mijn idealen en visies in godsnaam in 'de bank' doen?

Maar ik deed het graag. Ik heb er enorm veel mogen ervaren. Ik heb er een massa mensenkennis opgedaan, duizenden gesprekken gevoerd, ontelbare keren 'neen' te verwerken gekregen (ook vaak 'ja' gelukkig). Het heeft mij gevormd tot wie ik nu ben.

En toen werd mijn dochter geboren. Ik was niet meer dezelfde, en 'de bank' ook niet meer, na mijn terugkeer. Onze wegen scheidden, dat was zeker. Maar wat nu?

LOOPBAANBEGELEIDING wees mij een weg die eigenlijk al lang riep, maar die ik altijd mooi negeerde. Dat was comfortabel! Dan moest ik niets veranderen. Nu dus wel.

Ik volgde opleidingen, oefende, las, zocht en vond mijn nieuwe wending als coach. Die zoektocht gaat voort. Maar het grote verschil is dat ik nu zoek met een passie die ik niet kende op werkgebied. En ik hoop maar dat die zoektocht nooit meer ophoudt.

Het is veel te plezant geworden!